Monday, 30 April 2012

last day

hari ni kami ke plaza low yat !!!
kenapa ??? haha TERMELENCONG sebab plan is RUIN !!!!
ingat nak berkumpul ramai2 for the last time tapi x dapat coz masing2 ada hal..
jadi decision was make..go to LOW YAT !!!

kami iaitu saya dan sheqal mengambil keputusan ke plaza low yat selepas masing2 membatalkan misi berkumpul beramai2 atas alasan yang tertentu..

it is a good decision though.coz my laptop need to fix..wireless rosak !!!! finally dpat fix..alhamdulillah~~~~

perjalan kami bermula pada pikul 3.30 petang selaepas mengalami kegagalan arrangement of schedule..
perjalan mengambil masa selama satu jam lebih...n finally got on KL sentral.ambil pulak monorel pergi low yat.

dalam perjalan tu banyak pula benda bodoh berlaku apabila minah2 n jantan2 lKL menyerbu  kitaorang supaya beli barngan dorang..some of it macam bitch..haha

so this is saya punya perjalan footage...woosh !!!!!!!!!!

















after a ,ong period of time berjalan..we make adecision makan kat Mc D..























n then make a move to padang jawa,shah alam rumah faeiz..makan kenduri lagi..pecah perut


so thats how my day end...good night ^^

my happy day

hari ni post saya yang seterusnya..semalam nak post tp x leh coz my wireless buat masalah...jadi hari ni la saya nak post la kan..so today what im gonna write is my hangout with my friend di midvalley and also low yat !!!.kami menjalankan aktiviti berterusan selama 2 hari berturut2 dan yes..memeng penat!! but worth it !!!!

so today was me n my friend pergi lepak2 n enjoy di Mid Valley
no other place coz malas nak pergi jauh2..hahha
me actually planning on staying on sheqal house also...da lama x jmpa kan..
sbb nnti da x jmpa lagi da..
im going back to sabah !!!!!!

besok jugak kami akan kluar lagi
on this yime ke PWTC !!
nak tengok pameran buku with the other friend yang x sempat nak ikut katanya..pokai..
THE MOST SIMMPLE BENDA NAK MEMBANGKITKAN KITA X DAPAT JOIN..
never mind at least ada usaha jugak kan nak jumpa ^^

so tomorrow kitorang cadang nak gerak dlm pukul lapan n then pergi jugak digitall mall...
WHY ???
my wireless buat masalah..
x mau jalan pulak....

so make a decision...GO AHEAD !!!!  MAKE A CHANGE
hahah!!!!

so this is some of the footage la kitaorang punya perjalanan...and u know what i get try to feel the new train of KTM!!!!
UNFORTUNATELY...RAMAI SIAL ORANG !!!
I HATE U BERSIH 3.0...HAHAA..
(x nak terlibat ngan politik.tapi klu da mnyshkn siapa yg x marah kan?)..


so this is the footage kami di mid valley on april 29...enjoy!!!

from left jem,me n faeiz



this is fashionista disaste n me !! hahah!!!

ada both HP n CANON

me n faeiz !!!

ou lunch after wathcing movie !!
korean food !!!

see me?? peace with food hahah!!!

air manggo..u know..rm 5 !!terkejut mahal giler

trying 2 show off..pandai guna chopstik la sangat

sheqal makan MALAYSIAN food instead of KOREAN food..anak jati malaysia!! hahah

our junior

x ingat makanan nama nye apa...enjoy it

texting with his fren la tu...nak tolong kawan kemas rumah nak pindah kat mont kiara

pinjam jem punya topi !! kecik x muat kepala besar !!!

see..he's trying to be cute with his beard..haha!!!

our gamabar makan !!

pathaway antara mid n garden mall..

jelir lidah ni...tenngok mata aq..juling cam alien

one of the shop there yang maam best

ha tengok apa tu??? latest tech la..

nampak cermin besar ni kat depan seed..macam best..tangkap la gambar

one of the patung kat depan gift shop..cute

he's tring to be cute as well tepi kim hyung joon kan...tapi x nampak sbb terang sangat..hahah

our way back home..penat


anak dato with beard !! hahah

jem n izat

'i nak simpul kaki'
bersila pun boleh

see one of those feet lifted???
sakit kaki..hahah!!

i have two peace !!!
so peace world

x taw what are they think..



me n jem....kekeke~~~
so that was our perjalaan seharian ke mid n garden..after that round satu tempat surely my bahu nak patah coz me bring laptop...it was so heavy...so this the report for today...

chow



Friday, 27 April 2012

SECRET RECIPE on my mouth

saya makan kek tadi... secret recipe !!! it was my kakak angkat punya birthday so dia bagi la...so i makan 2 slices...wah sungguh manis...

at last aq jadi muak...haha tapi ttp habis !!! just want 2 share dgn kawan2 apa yang kita buat kan...now im watching music bank on kbs !! oh oh ada running man kat sbs !!!! haha x leh blah kan???






ini la secret recipe nye !!!












nak jugak posing ngan kek !!! hahah











im eating !!!! bite it !!!




oke la ni da scnd entrance aq ni ari ni...makin rajin ek menaip...haha faizzin i read ur pst...im also apreciate our friendship...harap kita dapat result 3 point ke atas !!! sbb aq takut ni x lepas biasiswa...doakan saya...amin~~~

Thursday, 26 April 2012

first day leaving KMS

holla !!!!
ini kali ke...ke...ke x tau berapa aku nak menaip ni...hahah baru nak belajar2 kan menaip2 panjang ni sebelom ni mana ada...sms lagi la...sekerat jek...

oke this is the first day since aq meningalkan KMS yang penuh dengan kenangin manis bak susu pekat.haha
sebenarnya sdh trsa rndu nak belajar ngan kawan2,gelak2 ngan kawan2...sebab kehidupan di kolej dan asraa semuanya adalah mengenai KAWAN..

yes,berbincang tentang kawan kan...teringat pulak yang 3 serangkai kat KMS nu..sapa lagi class mate aq la...nasuha,raz n izah !!! hahah happening...yang x leh blah si raz ni bagi la something kan (x leh nak cakap kat sini,private ^^)...aq punya seronok la nak bukak...so aq bukak...first appearence bnda tu..oh merah,petak...apa ye???? bergeligat jugak otak nak mikir apa la minah ni bagi kan...

so aq bukak la,bila bukak ada satu lagi cover..aik??? mendlm btul ni isi dia....so oh aq pikir lepas ni msti dia...bukak lagi..tengok lagi ada lagi cover...ish minah ni =....=''''' main2 ke apa??? haha da ilang sabar nak bukak..last2 bukak ada la bnda nya...da baca da yang terharunya dia buat sendiri dan tulisan dia macam 'warkah buat ibu'..hahaha!! x leh blah kan...panjang wei..kalau soklan dia masuk exam kompem si raz ni dapat A lah !!!

and one thing kan what makes me annoying...not what makes u beautiful eh...ari tu boleh pulak dia padam electric supply kat hostel..punyer bengang wei !! panas x panas aq ddk dlm bilik !!!..so make a decision ddk luar bilik...lagi annoying nye banyak smpah siot !!! da macam kem pelarian da wei...yelah sume orang nak balik kan,,banyak la 'perkakas' yang di buang..

so that day was m last day in KMS..now nak jalankan bises pulak lakan..nak kerja pun x tau lagi nak kerja kat mana..dont have dcsn yet..bisnes apa?? tudung n pearl...oit2 !!! dont mistaken me !!! tudung sbb my mom yan nak..aq orang tengah..hehehe...

actually kan x pernah aq belajar kat satu tempat yang mana bdk2 dari all over d country was gathered in 1 placed kan??? lagi2 dapat lecterur yang gila2 macam mdm norhana..she was the best teacher la !!! and not forgotten mdm maizuyah ^^,,,serius ly bila kita da belajar,knl dgn kawan2 kita ni kat kolej...this is the SWEETEST memory yg aq ada...

aq pu da x tau da  nak tulis apa...actually tadi bkk la blog si faizin,hawa n mdm norhana...ingat adalah update ke apa....hampeh...tulah ni aq pulak yang update...biar dorang baca...hahaha...

so thats all 4 today !!!

chou!!!
salam jumaat !!!

Sunday, 15 April 2012

yes today was a second time jari jemari ku menaip...x de crta x da apa...hnya kebosanaN...so 1 day more to PSPM...aduish mana nak letak otak ni !!!! letih sungguh !!!! x pa2 sekejap ja....kawan2 smua sbuk post ni post itu smua pasal exam...so aku pun nak jugak la kan...hahahha...so matk half way...nak sambung la ni!!! sc comp ok boleh la...takut jgk nak jawab...yang lain insyaallah boleh...bak kata Hawa n Faizzin "SEMANGAT,SEMANGAT,SEMANGAT !!!'

HAHAHA punya la dorang semangat...so aq pun nak semangat jugak..kahkahkha...so aq ni sebenarnya x de la nak menaip panjang berbangat...suka2 je nak menaip...so pas ni 2/5 bisnes aq berjalan...so hold up guys !!! NNTI KU UPLOAD PRODUK2 NYA!! hahahah

chow !!!!

Friday, 6 April 2012

first entrance

hai so this is my first typing enrance to the world of blogging..before this ada jugak blog,tapi x aktif so buat baru coz da x ingt password lame...hehhe...so this blog was especially made coz nak jalankan bisnes mutiara la kononya bersama rakan saya iaitu siti hawa baek.. la entrance saya ^^